Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Schooldirecteuren zeer kritisch over onderwijsbeleid

23 maart 2017 – Het eindoordeel van directeuren in het basis- en voortgezet onderwijs over de onderwijsbewindslieden in het kabinet Rutte II is negatief: minister Bussemaker krijgt gemiddeld een 5,7 als rapportcijfer en staatssecretaris Dekker scoort met een 4,6 nog lager. Dat blijkt uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau DUO Onderwijsonderzoek.

Het vertrouwen in beide bewindslieden is sinds hun installatie eind 2012 sterk gedaald. Tien procent van de directeuren heeft momenteel nog veel vertrouwen in de minister en maar vijf procent gelooft nog in de staatssecretaris.

Ook zijn de directeuren zeer kritisch over het gevoerde onderwijsbeleid. Met name de invoering van passend onderwijs, de gevolgen van de Wet werk en zekerheid, de Rekentoets voor het VO en de invoering van het keurmerk Excellente scholen zijn punten van kritiek.

DUO Onderwijsonderzoek deed sinds het aantreden van Bussemaker en Dekker vijf metingen onder directeuren in het basis- en voortgezet onderwijs. De laatste meting werd deze maand gedaan.

Andere opvallende resultaten uit de eindevaluatie zijn:

  • 70% van de directeuren in het basisonderwijs vindt niet dat het kabinet goed is geweest voor het basisonderwijs (slechts 5% vindt van wel).
  • 55% van de directeuren in het voortgezet onderwijs vindt niet dat het kabinet goed is geweest voor het voortgezet onderwijs (slechts 7% vindt van wel).
  • Een ruime meerderheid van de directeuren is ontevreden over de effecten van de Wet werk en zekerheid (PO 87%; VO 68%) en de invoering van de Wet Passend onderwijs (PO 66%; VO 59%). Deze beleidsveranderingen zijn in de afgelopen regeerperiode tot stand zijn gekomen.
  • Over Excellente Scholen is 51% van de PO-directeuren en 40% van de VO-directeuren ontevreden (PO 51%; VO 40%).
  • 72% van de directeuren in het voortgezet onderwijs is ontevreden over de invoering van de Rekentoets (een beleidsverandering die de afgelopen regeerperiode tot stand kwam). Slechts 11% is wel tevreden over de invoering van de Rekentoets.
  • 50% van de directeuren in het basisonderwijs en 34% van de directeuren in het voortgezet onderwijs vindt dat het beleid van het kabinet heeft geleid tot een verslechtering van de kwaliteit van het onderwijs (respectievelijk 12% en 21% vindt dat het beleid heeft geleid tot een verbetering).

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50356 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris