Aannemen oudere werknemer wordt aantrekkelijker

12 september 2017 – Werkloze 50-plussers komen moeilijker aan het werk. Een reden hiervoor is dat werkgevers bang zijn voor hogere ziektekosten. Werkgevers met een zieke 55-plusser worden hier vanaf 2018 voor gecompenseerd. Daarmee wordt de compensatieregeling verruimt van 63 naar 55 jaar. Dat meldt de Human Capital Group.

De zogenoemde compensatieregeling bestond al voor werknemers van 63 jaar en ouder, maar wordt nu verruimd. Volgens Human Capital zijn werkgevers huiverig voor het aannemen van oudere werknemers, omdat ze vaker en langer ziek zouden zijn. Ook denken ze dat oudere werknemers veel extra vrije dagen hebben. Oudere werknemers zijn daarmee kortweg te duur.

Het beeld dat 50-plussers vaker zien zijn klopt volgens minister Asscher niet. Wel zijn ze langer ziek. Met de verruiming van de compensatieregeling betaalt UWV de uitkering van een zieke 55-plusser, maar gaan de werkgeverspremies niet omhoog. Dit maakt het risico voor de werkgever om een oudere werknemer aan te nemen kleiner.
De regeling geldt voor medewerkers van 55 jaar en ouder die langer dan een jaar werkloos zijn geweest en die voor indiensttreding bij de nieuwe werkgever langer dan een jaar een WW-uitkering hebben gehad.

Door: Redactie Ambtenarensalaris