Ambtenaren hebben de toekomst

6 november 2017 – Waar enerzijds banen verdwijnen door automatisering, ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen vergrijzing en de komst van millennials voor banengroei in de publieke sector. Dat schrijft het Financieele Dagblad naar aanleiding van het rapport ‘The future of skills: employment in 2030’ van Nesta, de Londense innovatiestichting die de Britse overheid adviseert.

Het rapport beschrijft de vooruitzichten voor de toekomstige arbeidsmarkt in de VS en het Verenigd Koninkrijk (VK). De verwachte groei van de publieke sector is daarin een van de opvallendste resultaten, zowel in de VS als het VK. Toch is die groei verklaarbaar volgens Hasan Bakhshi van Nesta. “De publieke sector hangt veel meer op menselijk kapitaal en daar is met automatisering minder productiegroei te bereiken”, legt Bakhshi uit. De groei wordt onder andere veroorzaakt door de vergrijzing en de behoeften van millennials, de groep die geboren is tussen 1980 en 2000.

“Vergrijzing leidt tot meer vraag naar zorg, waarvoor je doorgaans bij de overheid moet zijn. Millennials willen een leven lang leren, zodat ze van baan kunnen blijven switchen. En dat leidt tot meer vraag naar onderwijs, wat in de regel ook een overheidsdienst is”, aldus Bakhshi. Bakhshi voorziet hiermee een grotere rol voor de staat.

Het onderzoek richt zich weliswaar op de VS en het VK, maar de conclusies gelden volgens Bakhshi ook voor andere landen. “Dit zijn natuurlijk niet de enige landen die bijvoorbeeld met het aanpakken van klimaatverandering te maken hebben. Maar je moet oppassen met het overnemen van de percentages die we noemen. Het Verenigd Koninkrijk heeft een grote dienstensector, de creatieve sector is hier misschien zelfs wel de grootste in de wereld. Digitale technologieën zijn juist een goede aanvulling op deze sector en verbeteren de vooruitzichten.”

Door: Redactie Ambtenarensalaris