Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Ambtenarenlease, private lease wordt steeds populairder

26 januari 2021 – De tijd van een nieuwe auto kopen lijkt steeds meer voorbij. Waar tot een paar jaar geleden nog maar weinig mensen bekend waren met het fenomeen private lease, is het nu zeer gebruikelijk om een auto te rijden middels private lease.

“Wij zien echt een enorme stijging van de vraag naar private lease”, vertelt algemeen directeur Michel Becker van Ambtenarenlease, een belangrijke nieuwe speler in de private leasemarkt. “Wij zien dat mensen het steeds belangrijker vinden om ontzorgd te worden. Mensen willen graag zekerheid met betrekking tot mobiliteit en kiezen steeds vaker voor het gemak van private lease.” Tevens is bij private lease het risico op een onverwacht hoog restwaardeverlies van de auto weggenomen, wat nog wel eens voorkomt als men zelf eigenaar is van de auto. De veranderingen in de markt blijven op snel tempo doorgaan, waarmee restwaardes van auto’s steeds lastiger zijn in te schatten. Met private lease heb je zekerheid en weet je met het vooraf bepaalde maandbedrag waar je aan toe bent.

Private lease wordt steeds goedkoper

Een belangrijke verklaring achter de populariteit, is volgens commercieel directeur Albert Rinia van Ambtenarenlease dat het steeds voordeliger wordt om op deze manier een nieuwe auto te rijden. “De lage rente heeft zijn invloed maar ook de efficiency in automotive speelt hier een rol”, legt Rinia uit. “Een aantal jaren geleden was het nog lastig om online een nieuwe auto te bestellen, inmiddels kan dat snel, makkelijk en betrouwbaar online geregeld worden.”

Dat private lease steeds goedkoper wordt, is volgens Rinia goed te zien aan de stijgende vraag naar private leaseauto’s. In plaats van een financiering of een eigen geld wordt er steeds vaker gekozen voor een leaseoplossing. Naast dat het steeds goedkoper wordt wil men als consument ook graag ontzorgd worden. Bij private lease rijd je tegen een vast bedrag per maand. Dit is inclusief onderhoud, reparatie, belasting en verzekering. Er hoeft alleen nog getankt te worden.

Verwachting 2021

Voor 2021 verwacht Rinia een blijvende stijging. De trend dat bezit steeds minder belangrijk is en dat mensen steeds meer ontzorgd willen worden blijft. Ook willen mensen graag met zekerheid de weg op en weten waar ze aan toe zijn. Dat je daarnaast om de zoveel jaar in een nieuwe auto mag stappen is een bijkomend voordeel. “Wij houden rekening met een blijvende stijging van de vraag”, aldus Rinia.

Kijk nu op https://ambtenarenleaseauto.nl/ voor meer informatie.

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris