Blijf nu op de hoogte!

48840 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Dekkingsgraden ABP en PFZW gestegen, maar nog te laag

16 juni 2020 – De dekkingsgraden van pensioenfondsen ABP en PFZW zijn afgelopen maand gestegen, maar blijven nog ondermaats. ABP kende een stijging van 1,3 procentpunt naar 84,5 procent. PFZW ging van 84,6 naar 85,7 procent.

Blijf nu op de hoogte

48840 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde over de laatste twaalf maanden, komt bij beide wel boven de kritische grens van 90 procent. De beleidsdekkingsgraad van ABP komt nu uit op 90,6 procent, PFZW staat op 91,8 procent. Of er komend jaar gekort moet worden, hangt af van de dekkingsgraad op 31 december 2020. Minister Koolmees heeft toegezegd ook voor komend jaar geen pensioenkortingen door te voeren als de dekkingsgraad minimaal 90 procent bedraagt.

De lage dekkingsgraden worden grotendeels veroorzaakt door de coronapandemie. De onzekerheid rond de pandemie heeft grote invloed op de beurskoersen, wat leidt tot schommelende dekkingsgraden.

In het onlangs uitgewerkte pensioenakkoord is afgesproken dat dekkingsgraden in het nieuwe pensioenstelsel geen rol meer spelen. Pensioenuitkeringen worden dan afhankelijk van de ontwikkelingen op de beurs.

Door: Redactie Ambtenarensalaris