Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Eerste CAO Veiligheidsregio’s bijna rond

6 april 2023 – Met een gemiddelde loonsverhoging van ruim 7,5 procent en afspraken over onder andere de vergoedingen voor vrijwilligers, een RVU-regeling en de nachtdienstontheffing, is de eerste cao voor de Veiligheidsregio’s bijna een feit.

Meer loon in centen en procenten
Enkele weken geleden bereikten de vakbonden een principeakkoord met werkgeversvereniging WVSV (Werkgeversvereniging samenwerkende veiligheidsregio’s) over de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van de veiligheidsregio’s en brandweervrijwilligers. Het gaat om een cao met een looptijd van 16 maanden, van 2 januari 2023 tot 1 mei 2024. Afgesproken is dat de salarissen per 2 januari 2023 met 100 euro en daaroverheen met 5,5 procent worden verhoogd. Dit leidt tot een gemiddelde loonsverhoging van ruim 7,5 procent. Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering in het IKB met 1,58 procent omhoog waardoor een volledige dertiende maand ontstaat. De jaar- en uurvergoedingen voor vrijwilligers stijgen met 9,3 procent.

Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
14 van de 25 veiligheidsregio’s kennen een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. In het principeakkoord is een nieuwe regeling opgenomen die ingaat per 1 april 2023. Deze bestaat uit een vergoeding van 11 cent per kilometer met een maximum van 45 kilometer enkele reis en ongeacht het soort vervoer (auto, fiets of openbaar vervoer). Voor het eerste kwartaal van 2023 geldt een compensatie. Veiligheidsregio’s die op 1 april 2023 al een gunstiger reiskostenregeling kennen, behouden die.

De thuiswerkvergoeding gaat van 2 naar 3 euro netto per thuiswerkdag.

RVU en nachtdienstontheffing
Werkgevers en bonden willen voor 1 mei 2023 tot concrete voorstellen komen over een Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) en een nachtdienstontheffing voor medewerkers vanaf 55 jaar.

WVSV neemt volgende week definitief besluit
De FNV achterban heeft inmiddels met het principeakkoord ingestemd. Volgende week vrijdag neemt het WVSV-bestuur een besluit en wordt het akkoord bij een positief besluit bekrachtigd en verwerkt in de CAR-UWO Veiligheidsregio’s.

Bekijk hier het volledige principeakkoord cao Veiligheidsregio’s 2023.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51244 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris