Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Financiële positie ABP verbeterd

24 april 2023 – De dekkingsgraad van ABP is in het eerste kwartaal gestegen van 110,9 naar 111,9 procent. De beleidsdekkingsgraad bleef gelijk op 118,6 procent. Ook behaalde het pensioenfonds voor het eerst sinds een jaar weer een positief beleggingsresultaat van 2,3 procent. Dat maakt het fonds bekend in het kwartaalbericht.

Hoewel de rente met 0,1 procent daalde en het fonds daardoor meer geld in kas moet hebben om de huidige en toekomstige pensioenen te kunnen betalen, steeg het beleggingsresultaat met 2,3 procent van 459 naar 470 miljard euro. Daardoor is de actuele dekkingsgraad gestegen van 110,9 naar 111,9 procent. De beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde over de afgelopen 12 maanden bleef met 118,6 procent gelijk.

Pensioen blijven gelijk
De beleidsdekkingsgraad bepaalt onder meer of de pensioenen verhoogd kunnen worden. Begin dit jaar gingen de pensioenen nog met 11,96 procent omhoog. ABP laat weten dat de pensioenen voor de rest van het jaar gelijk blijven. Eind november bepaalt het pensioenfonds of de pensioenen komend jaar verhoogd kunnen worden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris