FNV: AOW-leeftijd prioriteit boven vernieuwing pensioenstelsel

6 december 2017 – Voordat de sociale partners een nieuw pensioenplan presenteren, moeten er eerst maatregelen genomen worden tegen de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd. Dat zegt FNV-bestuurder Tuur Elzinga in de Volkskrant.

Elzinga zei dit naar aanleiding van de wens van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken om begin volgend jaar een pensioenplan op hoofdlijnen te ontvangen van de sociale partners in de Sociaal Economische Raad (SER). Volgens Elzinga is dit ”onrealistisch ambitieus”.

De AOW-leeftijd gaat in 2021 omhoog naar 67 jaar en wordt daarna gekoppeld aan de levensverwachting. Dat is volgens FNV niet te doen voor mensen met zware beroepen in bijvoorbeeld de zorg en bij de politie. Daarom wil Elzinga eerst aandacht voor dit onderwerp.

Blijf nu op de hoogte

25334 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Er wordt al sinds 2010 gesproken over hervorming, omdat het huidige stelsel complex en kwetsbaar is en deelnemers er weinig vertrouwen in hebben. Afgelopen voorjaar werd nog gemeld dat het hervormingsadvies van de SER bijna klaar was. Omdat het draagvlak voor het huidige pensioenstelsel langzaam verder afbrokkelt, is het volgens Koolmees belangrijk dat overeenstemming wordt bereikt over vernieuwing van de oudedagsvoorziening.

Door: ANP/Redactie Ambtenarensalaris