Als eerste op de hoogte

48384 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Kabinet overweegt voltijdsbonus onderwijs en zorg

28 juni 2022 – Om de krapte op de arbeidsmarkt in met name de zorg en het onderwijs aan te pakken, wil het kabinet het financieel aantrekkelijker maken om fulltime te werken. Daarbij wordt onder andere gedacht aan een voltijdsbonus. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief, die onder andere is ondertekend door de onderwijsministers, staat dat het grote aantal mensen met contracten van rond de 28 uur met een aantal extra uren al een flinke bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de personeelstekorten.

Financiële prikkel
Om de urgentie van meer uren te onderstrepen wil het kabinet verdergaande maatregelen nemen. Als een van de opties daarvoor noemt het kabinet ‘een financiële prikkel om meer uren werken te stimuleren, in eerste instantie in het onderwijs en de zorg.’ Daaronder valt onder andere het mogelijk maken van een voltijdsbonus. Daarbij worden ook de bezwaren rond een voltijdbonus meegenomen zoals de risico’s op misbruik en de onnodig hoge kosten voor de beloning van mensen die al fulltime werken of dit al van plan waren.

Het kabinet wil vervolgens de bevindingen vanuit het onderwijs en de zorg meenemen in de verdere maatregelen om het werken van meer uren te stimuleren.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48384 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris