Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Ouders krijgen eigen bijdrage kinderopvang terug

20 maart 2020 – UPDATE – Alle ouders krijgen de eigen bijdrage die ze betalen voor kinderopvang over de periode van 16 maart tot en met 6 april terug. Dat heeft het kabinet besloten naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen die sinds deze week van kracht zijn. 

Blijf nu op de hoogte

47724 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Ouders moeten wel eerst de rekening van opvang betalen. Later krijgen ze het bedrag dan teruggestort via de kinderopvang. Niet betalen betekent het risico de plek bij de kinderopvang kwijt te raken. “Als de rekeningen niet betaald worden, dan lopen we het risico dat opvanglocaties in gevaar komen en in het ergste geval moeten sluiten”, legt staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit. “Ook voor de lange termijn zou dit zeer onwenselijk zijn.”

Omdat de maatregelen tegen de corona-uitbraak vooralsnog tot en met 6 april gelden, is ook de teruggaveregeling tot en met die datum van kracht.  Houdt de situatie aan, dan kan de teruggaveregeling volgens Van Ark worden verlengd.

Teruggave geldt voor alle ouders
In eerste instantie zouden ouders met een cruciaal beroep geen geld terugkrijgen, omdat zij hun kinderen gewoon mogen brengen, maar nu blijkt dat toch iedereen het geld terugkrijgt.

Door: Redactie Ambtenarensalaris