Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Pensioenpremies ABP en PFZW verder omhoog

17 augustus 2021 – De premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen van ABP en PFZW gaan in 2022 verder omhoog. Lagere beleggingsopbrengsten en de lage rente zijn hiervoor de belangrijkste redenen, meldt ABP.

Noodzakelijk
Door lagere verwachte beleggingsresultaten en de lage rente zijn de pensioenen flink duurder geworden. Een premiestijging is daarom noodzakelijk volgens de pensioenfondsen. De ABP premie gaat naar verwachting van 25,9 naar 27,4 procent. PFZW verhoogt de premie per 1 januari 2022 met 0,8 procentpunt naar 25,8 procent.

Opbouwpercentage blijft gelijk
ABP besloot vorig jaar het verwachte rendement in drie jaar stapsgewijs te verlagen van 2,8 procent in 2020 naar 2 procent in 2023. Tegelijk hebben de sociale partners afgesproken de pensioenregeling in 2022 niet aan te passen. Met een lager verwacht rendement en een gelijkblijvend opbouwpercentage is een hogere premie nodig om de pensioenen te financieren.

Definitieve premie in november
Op basis van de verwachtingen bedraagt de totale ABP-premieverhoging voor een werknemer met een bruto maandinkomen van 3.500 euro ongeveer 9 euro netto per maand vanaf januari 2022. Eind november maakt ABP de definitieve premie bekend.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41664 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris