Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Pensioenverlagingen ABP en PFZW voor 2020 van de baan

14 november 2019 – Komend jaar gaan de pensioenen nog niet omlaag en hoeft de pensioenpremie nog niet omhoog. Pensioenfondsen krijgen een jaar langer om hun financiële situatie te verbeteren. Dat maakt minister Koolmees ‘volgens Haagse bronnen’ volgende week bekend, melden diverse media.

Blijf nu op de hoogte

47635 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De minister wil de regels rond de pensioen tijdelijk versoepelen. In ieder geval bij de vier grootste fondsen, waaronder ABP en Pensioenfonds Zorg en Welzijn, lijken de kortingen volgend jaar van de baan. Waarschijnlijk wordt de financiële ondergrens waar fondsen dit jaar aan moeten voldoen, verlaagd.

Met de versoepeling negeert Koolmees vooralsnog het advies van Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB). “Uitstel van korten betekent dat de rekening doorschuift naar jongere generaties”, zei Knot daarover in september. Volgens NRC vindt Koolmees vernieuwing van het pensioenstelsel nu belangrijker. Het overleg over de uitwerking van het in juni bereikte pensioenakkoord, werd de afgelopen tijd bemoeilijkt door de onrust over de dreigende pensioenverlagingen. Om verder te kunnen werken aan de nieuwe pensioenregels, vroegen de bonden om ‘rust’. Met het uitstel komt Koolmees daaraan tegemoet.

Door: Redactie Ambtenarensalaris