Vanaf volgend jaar beter inzicht in pensioen

6 februari 2018 – Pensioenfondsen moeten hun deelnemers voortaan een realistischer beeld geven van de hoogte van hun pensioen. Daarom wordt vanaf volgend jaar niet alleen het verwachte pensioen berekend, maar ziet men ook wat men krijgt als het mee- of tegenvalt.

Blijf nu op de hoogte

40712 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Dat heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bekendgemaakt.

Nu is alleen de verwachte uitkering te zien bij ‘te bereiken pensioen’ op mijnpensioenoverzicht.nl. De minister wil dat daar voortaan bedragen bij komen voor een optimistisch en pessimistisch scenario. In die scenario’s wordt rekening gehouden met economische ontwikkelingen. Dat geeft volgens Koolmees een realistischer beeld van de oudedagsvoorziening.

Gerard Riemen van de Pensioenfederatie vindt het een goed idee om werknemers beter te informeren over hun pensioen, maar de minister maakt de uitleg volgens hem nu wel heel ingewikkeld. Het gaat om bedragen die volgens hem niet uit te leggen zijn, omdat ze worden berekend op basis van talloze mogelijke toekomstscenario’s.

Het Verbond van Verzekeraars gaat de voorstellen bekijken, maar ook zij vragen zich af of de uitwerking met lastig te vergelijken bedragen, de deelnemer daadwerkelijk beter inzicht biedt.

Door: ANP/Redactie Ambtenarensalaris