Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Vergoeding vaste reiskosten verlengd

30 maart 2021 – Werkgevers mogen hun werknemers ook na 1 april een onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten geven. Deze coronamatregel is verlengd tot 1 juli 2021.

Veel werknemers ontvangen van hun werkgever nog steeds een onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten, ook wanneer zij voornamelijk thuiswerken. Werkgevers mogen dat doen onder voorwaarde dat de werknemer deze vergoeding ook voor 13 maart 2020 al kreeg.

Omdat er nog steeds werknemers zijn met werkgerelateerde reiskosten, heeft het kabinet besloten de maatregel te verlengen tot 1 juli dit jaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om werknemers met vaste kosten voor de eigen of (private) leaseauto die zij eerder voor woon-werkverkeer gebruikten of om werknemers die hun OV-abonnement hebben verlengd. De vergoeding wordt door sommige werkgevers ook gebruikt als tegemoetkoming voor thuiswerkkosten.

Omdat thuiswerken ook in de toekomst meer gemeengoed wordt, onderzoekt het kabinet de mogelijkheden voor werkgevers om ook na de crisis thuiswerkkosten te vergoeden, eventueel in samenhang met bestaande reiskostenvergoedingen.

Net als vorig jaar, kunnen werkgevers de thuiswerkkosten ook dit jaar via de verruimde werkkostenregeling vergoeden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50502 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris