Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Verhoging pensioen ABP en PFZW komt dichterbij

21 april 2022 – De dekkingsgraad van pensioenfondsen ABP en PFZW is het afgelopen kwartaal verder omhoog gegaan. Voor ABP komt daarmee een gedeeltelijke verhoging van de pensioenen in zicht. Ook PFZW is op de goede weg.

Door de crisis in Oekraïne gaat het slecht op de financiële markten en teren pensioenfondsen in op hun vermogen. Tegelijkertijd is de rente flink omhoog gegaan, waardoor de verplichtingen nog harder daalden. Dit heeft een positief effect op de dekkingsgraad.

ABP
Bij ABP liep de dekkingsgraad met 6,8 procent op naar 117,4 procent. Door de verder gestegen dekkingsgraad, is ook de beleidsdekkingsgraad verder gestegen. Bij ABP ging de beleidsdekkingsgraad van 102,8 naar 106,5 procent. Dat is nu nog niet voldoende om de pensioenen te mogen verhogen. Daarvoor moet de beleidsdekkingsgraad minimaal 110 procent zijn. Vanaf 1 juli dit jaar wordt de minimale beleidsdekkingsgraad waarschijnlijk verlaagd naar 105 procent. Hiervoor ligt een wetsvoorstel bij het kabinet. Als dat voorstel aangenomen wordt, is het de intentie van ABP de pensioenen inderdaad te verhogen. “We zullen dan een besluit nemen op basis van een evenwichtige afweging van de belangen van alle deelnemers”, schrijft ABP.

PFZW
De dekkingsgraad van PFZW kwam eind maart uit op 110,2 procent. De beleidsdekkingsgraad ging van 99,7 naar 102,7 procent. Die stijgende lijn is positief, maar ook bij een verlaging van de benodigde beleidsdekkingsgraad, is dat momenteel nog te laag om de pensioenen te mogen indexeren.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris