Zorg en Onderwijs belangrijkste investeringen

19 september 2017 – Een nieuw kabinet moet met name investeren in de zorg, het onderwijs en klimaat. Dat blijkt uit het Prinsjesdag-onderzoek van EenVandaag, onder ruim 22 duizend kiezers.

Op deze derde dinsdag in september worden geen grootse plannen verwacht nu het kabinet nog steeds demissionair is. Wel zullen er grote lijnen bekend gemaakt worden. Zo lekte vorige week al uit dat er in de begroting 270 miljoen euro vrijgemaakt wordt voor de lerarensalarissen. Ook neemt de koopkracht komend jaar licht toe en daalt de werkloosheid.

Uit diverse thema’s waar het nieuwe kabinet de komende jaren geld in moet steken, zetten kiezers van vrijwel alle partijen de gezondheidszorg op de eerste plaats (68 procent). Onderwijs komt met 56 procent op de tweede plaats. Alleen de achterban van D66 zet het onderwijs met 79 procent bovenaan. Klimaat, milieu en duurzaamheid neemt een opvallende derde plek in (38 procent), terwijl dit volgens EenVandaag de afgelopen jaren in vergelijkbare onderzoeken nauwelijks een rol speelde. “Nu het weer goed gaat met de economie vinden veel mensen het tijd om investeringen te doen in duurzame energie en een beter milieu”, schrijft EenVandaag.


Bron: EenVandaag

Door: Redactie Ambtenarensalaris