Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Eerste resultaten cao-onderhandelingen brandweer

18 oktober 2016 – De eerste resultaten in de cao-onderhandelingen brandweer met de Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) zijn geboekt. De uittredeleeftijd van 59 jaar blijft behouden en er komt twee jaar meer pensioenopbouw. Dat heeft de FNV vandaag laten weten.

De brandweer voert al ruim drie maanden actie om de eisen in de cao-onderhandelingen kracht bij te zetten. Onder meer het plan van de gemeenten om de pensioenleeftijd te verhogen naar zestig jaar stuit de brandweerlieden tegen de borst. Daar lijkt nu overeenstemming over bereikt.

Omdat brandweermedewerkers een fysiek en mentaal zwaar beroep hebben, komen ze sinds 2005 in aanmerking voor het FLO-overgangsrecht, een soort vroegpensioenregeling. Door aanpassingen in wet- en regelgeving is deze inmiddels achterhaald en reparatie is meer dan gewenst volgens de FNV.

Twee jaar meer pensioen
Bert de Haas, bestuurder FNV Overheid: “Zowel de werkgevers als wij willen reparatie van het overgangsrecht. Alleen kwamen we er vooralsnog niet uit hoe we die regeling moesten aanpassen. Door actie te voeren hebben we benadrukt hoe groot het belang van de regeling voor brandweermensen is. Inmiddels hebben we de eerste stappen tot een nieuwe regeling gezet en zijn we het er over eens dat de uittredeleeftijd van 59 jaar behouden blijft. Daarnaast is afgesproken dat er twee jaar meer pensioenopbouw komt, wat voldoende compensatie biedt voor het AOW- en pensioengat.”

Vervolgacties
Nog niet over alles zijn de partijen het eens. Mochten de onderhandelingen opnieuw mislopen, dan komen er nieuwe acties, zegt de FNV.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41822 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris