Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

ABP houdt vast aan middelloonregeling militairen

19 november 2018 – Pensioenfonds ABP voert komend jaar een middelloonregeling uit voor militairen. Daarmee reageert het fonds op de sommatiebrief van de bonden die vinden dat ABP net als in 2018 ook in 2019 de eindloonregeling moet uitvoeren.

Blijf nu op de hoogte

47925 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Dat meldt vakbond VBM.

Afgelopen maand liet ABP via een nieuwsflits weten dat het fonds vanaf januari 2019 een basis pensioenregeling uitvoert. Als aanleiding noemt ABP het afgewezen onderhandelaarsresultaat wat betekent dat er voorlopig ook geen nieuwe pensioenregeling is. ABP geeft aan dat 2018 geldt als overgangsjaar naar een nieuwe toekomstbestendige pensioenregeling. Dat jaar eindigt per 1 januari 2019.

In de reactie aan de bonden laat ABP weten dat het fonds volgend jaar niet de huidige systematiek kan blijven uitvoeren. Volgens ABP bevat het pensioenreglement nu al een middelloonregeling en voert het fonds die ook in 2019 uit.

VBM meldt dat het standpunt van het ABP over de middelloonregeling dusdanig is dat de bonden zich met hun advocaat zullen beraden over de meest effectieve wijze om daar tegenin te gaan.

Door: Redactie Ambtenarensalaris