Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

ABP maakt berekening militair pensioen realistischer

24 februari 2022 – ABP gaat het pensioen van militairen met een variabel inkomen realistischer berekenen. De huidige berekening valt te hoog uit. De nieuwe berekening is vanaf 10 juni 2022 terug te zien in MijnABP, meldt het pensioenfonds.

Berekening valt te hoog uit
Sommige militairen ontvangen naast hun vaste inkomen een variabel inkomen, bijvoorbeeld door een buitenlandse missie. Ook over dit variabele inkomen bouwen ze pensioen op. ABP neemt dit variabele inkomen mee bij de berekening van de toekomstige pensioenopbouw. De huidige rekenmethode voor het toekomstige pensioen gaat er van uit dat het variabele inkomen blijft bestaan tot de pensioenleeftijd. In werkelijkheid is dit variabele inkomen vaak tijdelijk. De berekening van ABP valt daardoor hoger uit dan het pensioen dat deze militairen straks daadwerkelijke ontvangen.
Realistisch toekomstig pensioen
Omdat ABP een realistisch toekomstig pensioen wil communiceren naar de militairen met een variabel inkomen, neemt het pensioenfonds het variabel inkomen later dit jaar niet meer mee in de berekening van het toekomstig pensioen. De berekening van het toekomstige pensioen valt daardoor lager uit.
Daadwerkelijke pensioenopbouw verandert niet
ABP benadrukt dat alleen de rekenmethode wordt aangepast. Aan de daadwerkelijke pensioenopbouw verandert dus niets. Ook in de toekomst blijven militairen pensioen opbouwen over hun variabele inkomen.
Vanaf 10 juni 2022 is het aangepaste pensioenbedrag terug te zien op MijnABP en later dit jaar ook op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op mijnpensioenoverzicht.nl.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris