Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Arbeidsvoorwaardenakkoord Defensie ondertekend en definitief

7 juli 2022 – Een meerderheid van de vakbondsleden heeft ingestemd met het eind mei bereikte arbeidsvoorwaardenresultaat voor Defensie. Vandaag is het akkoord door alle partijen ondertekend en definitief geworden.

8,5 procent meer loon
Tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023 gaan militairen en burgermedewerkers er in stappen 8,5 procent in salaris op vooruit. De eerste twee verhogingen van 1,7 procent per 1 januari 2021 en 2,95 procent per 1 januari 2022 worden in augustus met terugwerkende kracht uitbetaald. Ook de eenmalige uitkering staat gepland voor komende maand. Deze bedraagt 1.750 euro bruto bij een fulltime dienstverband per 1 juli 2022. Per 1 januari 2023 wordt nog eens 3,65 procent aan de lonen toegevoegd.

Zowel de loonsverhogingen als eenmalige uitkering werken ook door in de wachtgeld-, UKW- en FLO-uitkeringen van gewezen defensiepersoneel.

Nieuw loongebouw
Een andere belangrijke afspraak betreft de invoering van een nieuw bezoldigingsstelsel per 1 januari 2023. Door het nieuwe loongebouw gaan vooral de lagere rangen er op vooruit. Zo betekent de nieuwe salaristabel voor nieuw instromende militairen in de functie van soldaat, matroos, korporaal en sergeant, een vooruitgang van 10 procent gedurende hun dienperiode. Dit geldt ook voor de vergelijkbare groep officieren. Deze loonsverbetering nemen ze mee in de rest van hun carrière.

Zowel voor militairen als burgermedewerkers geldt er een minimum uurloon van 14 euro vanaf 22 jaar. Zittende burgermedewerkers in schaal 3 tot en met 7 krijgen 1 periodiek extra. Bovendien wordt aan die schalen aan de bovenkant een extra periodiek toegevoegd.

Hogere toelagen en vergoedingen
Andere verbeteringen betreffen een nieuwe reiskostenvergoeding, hogere toelagen en een thuiswerkvergoeding.

Het volledige pakket aan afspraken kunt u nalezen in het volledige arbeidsvoorwaardenresultaat Defensie en de onderstaande bijlagen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris