Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Bonden voeren kort geding tegen Defensie en ABP

11 december 2018 – Vakbonden en Defensie stonden gister tegenover elkaar in een kort geding. Aanleiding is het ingrijpen door de werkgever in de pensioenregeling. Die zou vanaf 1 januari 2019 van een eindloonregeling naar een middelloonregeling moeten gaan volgens Defensie.

Blijf nu op de hoogte

49159 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Voor de bonden is het duidelijk dat met het afwijzen van het onderhandelaarsresultaat, waar de pensioenregeling onderdeel van uit maakt, de huidige eindloonregeling ook in 2019 moet worden voortgezet. Zij verwijzen hierbij naar de afspraak uit 2017 dat in 2018 een eindloonregeling wordt gevoerd. Omdat er sindsdien geen nieuwe afspraken zijn gemaakt, zou die afspraak ook in 2019 moeten gelden, stellen de bonden.

Tegelijkertijd verschuilt de werkgever zich achter het pensioenreglement en eist Defensie dat de bonden direct aan tafel komen om over de nieuwe pensioenregeling te onderhandelen. Voor de bonden is het echter onacceptabel om de basisregeling van ABP te accepteren. Ook geven zij aan dat de discussie veel breder voert dan de pensioenen. Na het afgewezen onderhandelingsresultaat kwam Defensie afgelopen maand met een onacceptabel voorstel wat voor de bonden onvoldoende basis biedt om verder te praten.

De rechter komt op 21 december met een uitspraak.

Naast het kort geding tegen Defensie, dient er op 17 december ook een kort geding van de bonden tegen ABP. Ook het pensioenfonds houdt vast aan de middelloonregeling per 1 januari 2019.

Door: Redactie Ambtenarensalaris