Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO Defensie: uitbetaling eenmalige uitkering en loonsverhoging

14 augustus 2019 – Nu de nieuwe Defensie cao een feit is, kunnen de gemaakte afspraken worden doorgevoerd. Deze maand wordt de eerste eenmalige uitkering van maximaal 300 euro bruto uitbetaald met het salaris.

Blijf nu op de hoogte

47585 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Komende maand vindt verrekening van de loonsverhoging per 1 april 2019 en hogere eindejaarsuitkering per oktober 2018 plaats. Dat meldt vakbond VBM.

De eenmalige uitkering van 300 euro is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Werkt u in deeltijd, dan wordt het bedrag dus naar rato aangepast. Ook gewezen defensiemedewerkers met een WW-plus uitkering kunnen de uitkering deze maand tegemoet zien. Voor UGM’ers vindt de uitbetaling pas in september plaats.

Loonsverhoging met terugwerkende kracht in september
De eerste loonsverhoging van 3,15 procent per 1 april 2019 wordt in september met terugwerkende kracht uitbetaald over de maanden april tot en met september. Ook vindt dan een verrekening plaats van de hogere eindejaarsuitkering per oktober 2018 over de maanden oktober en november 2018. Het gaat om een verhoging van 1,93 procent naar een volledige dertiende maand van 8,33 procent.

Door: Redactie Ambtenarensalaris