Als eerste op de hoogte

48382 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Compensatie verminderd pensioenperspectief Defensie vooruitbetaald

7 juli 2022 – Militairen die in aanmerking komen voor een compensatie in verband met verminderd pensioenperspectief, ontvangen in november een vooruitbetaling, omdat de uitvoering van de maatregel meer tijd kost dan verwacht. Dat meldt vakbond VBM.

Door de overgang per 1 januari 2019 van de eindloonregeling naar de middelloonregeling, krijgt een aantal militairen minder pensioen. Daarom is in het arbeidsvoorwaardenakkoord 2018-2020 een afspraak gemaakt over het uitvoeren van de ‘Maatregel in verband met verminderd pensioenperspectief’. Met deze maatregel ontvangen de betreffende militairen een compensatie voor het verminderde pensioenperspectief. 

Om de regeling zo eerlijk mogelijk uit te voeren, wordt de compensatie op individuele basis berekend. De implementatie en uitvoering zijn echter complex en vragen meer tijd dan gedacht. Daarom betaalt Defensie alvast een vooruitbetaling aan de militairen die voor compensatie in aanmerking komen. Het gaat om het geschatte compensatiebedrag waar een militair in de periode vanaf 1 januari 2019 tot 1 juli 2022 recht op heeft. Deze vooruitbetaling wordt in november 2022 uitgekeerd.

VBM verwacht dat de definitieve implementatie in 2023 is afgerond.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48382 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris