Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Defensie biedt 6,5 procent loonsverhoging

16 mei 2019 – Als reactie op het cao-voorstel van de vakbonden, heeft ook Defensie haar inzet voor een nieuw arbeidsvoorwaardenpakket bekend gemaakt. Defensie biedt onder andere een loonsverhoging van 6,5 procent over de periode 1 oktober 2018 tot en met 31 december 2020.

Blijf nu op de hoogte

47924 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Een bod dat volgens Defensie vergelijkbaar is met dat van de politie. Defensie wil de lonen per 1 januari 2019 met 2,25 procent verhogen, per 1 juli 2019 met 1 procent en per 1 juli volgend jaar komt er nog eens 3,25 procent bij.

Ook geeft Defensie aan te investeren in de toelagen. Zo wordt de TOD voor militairen met 100 procent verhoogd, worden ZZF-dagen beter gecompenseerd (8 uur in plaats van 4) en gaan de vaar- en oefentoelage beide met 20 procent omhoog.

Op het gebied van een nieuwe pensioenregeling, is Defensie bereid een groter deel van de premie te betalen (70 procent in plaats van 63 procent). Wie meer betaalt dan in 2018, wordt volledig gecompenseerd. Een kleine groep militairen die er in pensioen op achteruit zouden gaan, ontvangen een vergoeding.

Defensie hoopt met deze inzet snel verder te kunnen praten met de bonden. Die hebben al laten weten de inzet nog te vaag te vinden, maar willen wel weer om tafel om te kijken welke ruimte er is om tot een akkoord te kunnen komen. Daarna beslissen ze of het zin heeft verder te onderhandelen.

Bekijk hier de volledige inzet van Defensie.
Bekijk hier de inzet van de bonden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris