Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Defensiebonden eisen beter loonbod

18 mei 2021 – Nu minister Grapperhaus ruimte lijkt te bieden voor een betere politie cao, hebben de Defensiebonden minister Bijleveld en staatssecretaris Visser opgeroepen ook voor Defensie met een beter bod te komen.

Na de dreiging van werkonderbrekingen tijdens de wedstrijd Feyenoord – Ajax, deed het kabinet toezeggingen aan de politiebonden voor het vlottrekken van de onderhandelingen. Heikel punt in die gesprekken vormen, net als bij Defensie, de lonen. Nu de minister van Veiligheid en Justitie meer loonruimte lijkt te bieden, trekken ook de Defensiebonden aan de bel.

Eerder stelden zij al een ultimatum om met een beter bod te komen dan de eerdere 1,25 procent aan arbeidsvoorwaardenruimte voor salaris, duurzame inzetbaarheid en plaatsonafhankelijk werken. De werkgever liet daarop echter weten geen gehoor te kunnen geven aan de door de bonden gevraagde 2,5 procent aan arbeidsvoorwaardenruimte, gezien de stagnerende loonontwikkeling in de marktsector. Zij wees daarbij op de baanzekerheid binnen Defensie die elders minder vanzelfsprekend is geworden.

De werkgever verwees eerder naar de door het kabinet beschikbaar gestelde ruimte. Nu het kabinet extra ruimte biedt aan de politiesector, moet die er ook zijn voor Defensie, vinden de bonden. Ze roepen de werkgever dan ook op, op korte termijn verder te praten over de mogelijkheden voor Defensie.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2021 Ambtenarensalaris