Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Defensiebonden presenteren gezamenlijke CAO-inzet

9 mei 2019 – In een ultieme poging om tot een arbeidsvoorwaardenresultaat voor defensie te komen, hebben de bonden zojuist hun gezamenlijke cao-inzet bekend gemaakt. Hiermee willen de bonden openheid en duidelijkheid geven aan het defensiepersoneel.

Blijf nu op de hoogte

47922 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De bonden zetten deze stap omdat Defensie geen inzicht wil geven in de inzet en extra beschikbare financiële middelen om tot een resultaat te komen. Zij hebben daarop het vertrouwen opgezegd.

Een belangrijk uitgangspunt in de inzet van de bonden is dat alle defensiemedewerkers er onder aan de streep ‘aanzienlijk op vooruit gaan’. Hiervoor pleiten de bonden voor een acceptabele loonsverhoging, een extra periodiek, een gunstiger verdeling van de pensioenpremie en vanaf 2020 flinke verbeteringen in het nieuwe loongebouw. Dit moet er volgens de bonden voor zorgen dat een deel van de in de afgelopen jaren opgelopen achterstand wordt ingehaald en dat medewerkers echt meer te besteden hebben.

Een ander belangrijk punt is een nieuw pensioenstelsel voor militairen met een betere pensioenopbouw zonder hogere premie en een compensatie voor wie dat niet mogelijk is.

Lees hier het volledige cao-voorstel.

Door: Redactie Ambtenarensalaris