Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Defensiebonden zeggen vertrouwen op, ministerie krijgt extra geld

29 april 2019 – De defensiebonden hebben het vertrouwen in de werkgever opgezegd. Tijdens het laatste overleg werd duidelijk dat de staatssecretaris geen inzicht wil geven in de inzet van Defensie en de extra beschikbare ruimte.

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Nu blijkt er echter extra geld beschikbaar te komen voor Defensie.

Ondanks de weigering openheid te geven wil de werkgever verder praten met de bonden. Volgens de werkgever is er voldoende basis om over door te praten. De bonden zien daar echter geen heil in. Eerder bleek al dat Defensie nauwelijks wil bewegen ten opzichte van het in het najaar afgewezen onderhandelaarsresultaat. De bonden zijn het vertrouwen in de werkgever helemaal kwijt, nu alle eerdere toezeggingen over meer financiƫle en beleidsmatige ruimte in hun ogen loze woorden blijken. Het overleg is daarom vooralsnog opgeschort. De bonden willen alleen nog praten over de reorganisaties.

Extra investeringen in Defensie
Vrijdag maakte de Telegraaf, op basis van de onderhandelingen over de Voorjaarsnota, bekend dat Defensie er jaarlijks 160 miljoen bij krijgt. Een deel daarvan zou bestemd moeten zijn voor betere arbeidsvoorwaarden. Toch bleek er ook weerstand te zijn tegen extra investeringen in Defensie omdat het geld nu al niet opgemaakt wordt. Een gebrek aan arbeidskrachten om het geld aan uit te geven zou daarvan de reden zijn. Defensie kampt dan ook met een groot tekort aan personeel.

Volgens het Centraal Planbureau zou zelfs onze economische groei er onder lijden dat Defensie minder geld uitgeeft dan gedacht. De coalitie vindt dan ook dat het maar eens afgelopen moet zijn met de discussie over onder andere de lage salarissen.

Binnenkort wordt er in de Tweede Kamer over de defensie cao gedebatteerd.

Door: Redactie Ambtenarensalaris