Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Kabinet investeert 0,5 miljard in loongebouw en arbeidsvoorwaarden Defensie

20 december 2021 – Het kabinet Rutte-IV investeert de komende kabinetsperiode structureel 0,5 miljard in modernisering van het loongebouw en de arbeidsvoorwaarden van Defensie. Dat blijkt uit het vorige week gepubliceerde regeerakkoord.

In het regeerakkoord stelt Rutte-IV dat een krachtige NAVO de ‘hoeksteen blijft van onze collectieve verdediging’. Het nieuwe kabinet wil de uitgaven aan Defensie daarom flink versterken, onder andere door het loongebouw en personeelsbeleid te moderniseren. In totaal investeert Defensie 1,85 miljard in versterking van de krijgsmacht, waarvan 0,5 miljard bedoeld is voor het eigen personeel. De overige middelen worden gereserveerd voor gevechtsondersteuning, inzetvoorraden, digitalisering, innovatie en nieuwe (cyber)capaciteiten en wapensystemen.

“Het is goed te vernemen dat de coalitiepartners extra investeren in onze krijgsmacht. Dat was broodnodig. Daarmee kan een start worden gemaakt met onder meer achterstallig onderhoud en modernisering”, schrijft vakbond VBM in een reactie op het akkoord. Daarmee komt het eindelijk tot een ‘langgekoesterde modernisering’, aldus VBM.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris