Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Opnieuw 7 procent erbij voor Defensie

30 mei 2024 – Defensie en de bonden hebben afgelopen dinsdag een onderhandelaarsresultaat bereikt voor een nieuw arbeidsvoorwaardenakkoord. Daarin gaan de lonen net als in het huidige akkoord met 7 procent omhoog. Ook zijn twee eenmalige uitkeringen en een extra incidentele loonsverhoging van 5 procent over oktober, november en december van dit jaar afgesproken.

Het huidige akkoord loopt nog tot en met 31 december, maar nu al hebben de bonden en Defensie een resultaat bereikt voor de periode 1 januari 2025 tot en met 31 augustus 2026.

7 procent salaris en twee eenmalige uitkeringen
De salarisverhoging vindt plaats in twee stappen. Eerst volgt een verhoging van 5 procent per 1 januari 2025. De overige 2 procent wordt per 1 januari 2026 toegevoegd. In oktober, november en december dit jaar ontvangen Defensiemedewerkers bovendien een incidentele salarisverhoging van 5 procent. Per 1 januari 2025 wordt deze vervangen door de structurele verhoging van 5 procent. Defensiepersoneel dat op 1 september 2024 in dienst is, ontvangt die maand een eenmalige uitkering van 500 euro bruto op basis van een 38-urige werkweek. Aan medewerkers die op 1 juli 2025 in dienst zijn, wordt een eenmalige uitkering van 350 euro bruto betaald, op basis van een 38-urige werkweek.

Vergoedingen
Verder zijn in het resultaat onder andere afspraken gemaakt over verhoging van de reiskostenvergoeding en de VROB-vergoeding. Voor burgermedewerkers komt er een vitaliteitsbudget.

Focus op primaire arbeidsvoorwaarden
Met de stijgende prijzen en de verslechterende veiligheidssituatie in de wereld, wilden de bonden zich in het akkoord hoofdzakelijk richten op de primaire arbeidsvoorwaarden en maatregelen waarmee de inzet van militairen en burgermedewerkers wordt erkend en gewaardeerd. Ze zijn dan ook blij met het op tijd behaalde resultaat. “Wat de afspraak in het hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen over de bevriezing van de ambtenarensalarissen precies gaat inhouden, is nog onduidelijk. Dat voor Defensie echter voor 2026 een loonstijging is afgesproken, zie ik als een positief en duidelijk signaal aan het defensiepersoneel”, aldus Jean Debie van de VBM.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsresultaat arbeidsvoorwaarden Defensie 2025 – 2026.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris