Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Referendum uitkomsten arbeidsvoorwaarden Defensie

28 oktober 2021 – Een loonsverhoging van 1 procent en een eenmalige bruto uitkering van 1.000 euro. Dat is wat Defensie maximaal kan bieden op loongebied. Via een referendum kan de achterban vanaf 5 november op de uitkomsten van het Sectoroverleg Defensie (SOD) reageren.

Eerder werd al duidelijk dat bonden en Defensie geen onderhandelaarsresultaat konden bereiken. In het Sectoroverleg Defensie (SOD) is onlangs vastgesteld wat maximaal haalbaar is. Op loongebied is dat een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2021 en een eenmalige uitkering van 1.000 euro bruto per 1 december 2021. Per 1 januari 2022 biedt de werkgever een loonsverhoging van 0,4 procent.

Ook op het gebied van mobiliteit zijn afspraken gemaakt. Zo stelt de werkgever per 1 januari 2022 een thuiswerkvergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag beschikbaar. De tegemoetkoming woon-werkverkeer vervalt op deze dagen.

Deze en andere uitkomsten zijn nu na te lezen in het uitkomstendocument. Ook is een mobiliteitstabel en een Q&A over de loonontwikkeling opgesteld.

Via een referendum kunnen leden vanaf 5 november op de uitkomsten reageren. Op 2 december wordt de uitslag in het SOD bekend gemaakt.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris