Blijf nu op de hoogte

47113 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Vergoedingsregeling voor inrichting thuiswerkplek Defensie

2 november 2020 – Defensiemedewerkers kunnen minimaal noodzakelijke arbo-middelen aanschaffen en declareren om thuis een goede werkplek in te kunnen richten. Daarvoor hebben Defensie en bonden een interim-regeling afgesproken, meldt vakbond VBM.

Blijf nu op de hoogte

47113 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Het gaat om een ergonomische stoel, toetsenbord, muis, beeldscherm, voetensteun en laptophouder. Volgens VBM gaat het om een eenvoudige regeling, vooruitlopend op nieuw beleid voor thuiswerken. Omdat dit thuiswerkbeleid, inclusief arbocatalogus, naar verwachting pas in het voorjaar in concept gereed is, is er nu een tijdelijke regeling.

Structureel thuiswerken
De interim-regeling is bedoeld voor medewerkers met een algemene kantoorfunctie die vanwege de coronamaatregelen thuiswerken. Het gaat dan om militairen in werkelijke dienst en burgerlijke ambtenaren, die voor langere tijd minimaal één dag per week structureel thuiswerken en minimaal twee uur per dag beeldschermwerk verrichten. Indien nodig kan de militair of burgermedewerker een stoel, toetsenbord, muis, beeldscherm, voetensteun of laptophouder thuis bestellen en achteraf declareren in Dido. Dit kan vanaf 5 november.

Meer info met de mogelijkheden en verplichtingen, checklists en aanwijzingen voor de arbovoorzieningen voor thuiswerken komen beschikbaar op de COVID-pagina op intranet. v

Gaat de medewerker uit dienst of stopt het thuiswerken, dan moeten de voorzieningen aan Defensie worden teruggegeven of moet de medewerker de restwaarde vergoeden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris