Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Versnelling onderhandelingen arbeidsvoorwaarden Defensie

21 maart 2022 – De gesprekken over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor Defensie zijn geïntensiveerd. De bonden en de werkgever willen zo snel mogelijk tot een onderhandelingsresultaat komen. Aanleiding voor de haast is de oorlog in Oekraïne.

Eerder lieten de onderhandelaars nog weten voor de zomer tot een resultaat te willen komen, maar door de oorlog in Oekraïne is de druk op Defensie verhoogd. Beide partijen vinden dan ook dat versnelling van een resultaat nodig is. Door de oorlog wordt er veel van het personeel verwacht en ook de economische gevolgen van de oorlog worden snel zichtbaar door de stijgende prijzen.

Zowel Defensie als de vakbonden vinden de ontwikkelingen reden om snel tot overeenstemming te komen over met name de lonen. Ook afspraken over woon-werkverkeer en de eerste stappen voor een nieuw bezoldigingsstelsel staan hoog op de agenda.

De grote onderwerpen zoals een volledig nieuw bezoldigingsstelsel en een nieuw personeelsmodel zullen door de huidige prioriteiten wat langer op zich laten wachten. Wel hopen de onderhandelaars ook deze onderwerpen voor het eind van het jaar af te ronden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris