Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO Gemeenten: VNG doet loonbod van 2,5 procent

27 februari 2019 – De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een eerste loonbod gedaan voor gemeenteambtenaren: 2,5 procent voor een cao van 15 maanden. Vakbond FNV is niet onder de indruk, maar ziet het als start om verder te praten.

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De VNG kwam met het bod in de vierde ronde van de cao-onderhandelingen. Hoewel VNG stelt serieus te willen investeren in de koopkracht is vakbond FNV niet onder de indruk. “Dit is gerekend over 12 maanden 2 procent. Wanneer je dit loonbod van de VNG afzet tegen de huidige inflatie, betekent het nog steeds koopkrachtverlies voor de gemeenteambtenaar. Voor ons is dit volstrekt onvoldoende en ver van onze 5 procent inzet”, vertelt FNV-bestuurder Bert de Haas. “Maar het is pas een eerste bod. Wat ons betreft, is dit een start en we gaan door tot we een afspraak met ruime koopkrachtverbetering hebben.”

Ondanks het teleurstellende loonbod spreekt De Haas wel van constructieve gesprekken. “Naast het loonbod hebben we uitgebreid gesproken over gezond en duurzaam werken en meer zekerheid voor iedereen. We hebben duidelijk gemaakte dat er geen verlofharmonisering komt als er geen garantie is dat er niemand op achteruit gaat. En daarnaast willen we concrete afspraken over vitaliteitsbeleid voor alle levensfasen.”

Op 15 maart praten de onderhandelaars verder.

Door: Redactie Ambtenarensalaris