Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

CAO-overleg Gemeenten later van start

28 mei 2020 – De vanaf september geplande onderhandelingen voor een nieuwe gemeente cao worden tot nader order uitgesteld. Belangrijkste reden zou de door de coronacrisis onzekere financiële positie van gemeenten zijn. Volgens FNV gaat het om een gezamenlijk besluit van werkgevers en bonden.

1 november
Twee weken geleden liet de VNG weten dat de voorbereidingen komende maand starten en dat de onderhandelingen op 1 november kunnen starten. Een eerder moment is volgens de VNG niet realistisch. Streven blijft om voor 1 januari 2021, bij het aflopen van de huidige cao, een akkoord te hebben.

De coronacrisis kost de gemeenten veel geld: meer kosten en minder inkomsten. De omvang van de schade wordt onderzocht door een werkgroep van gemeenten en ministeries. Daarnaast is VNG in overleg met het kabinet over compensatie voor de extra gemaakte kosten, meldt Binnenlands Bestuur. Zolang daar geen duidelijkheid over is, is het lastig om een inzet voor de loonontwikkeling te bepalen.

Dit jaar nog 2 procent erbij
Onder de huidige cao volgen dit jaar nog twee salarisverhogingen: 1 procent per 1 juli en 1 procent per 1 oktober. Daarmee is de totale afgesproken loonsverhoging van 6,25 procent afgerond.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50068 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris