Blijf nu op de hoogte

47113 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Inzet FNV voor CAO Gemeenten 2021 bekend

5 november 2020 – Mede op basis van de input van leden, heeft vakbond FNV de inzet voor de onderhandelingen voor de nieuwe gemeente cao bekendgemaakt. De bond gaat onder andere voor een loonsverhoging van 3,5% in een jaar en een bonus van 500 euro voor de vitale functies.

Blijf nu op de hoogte

47113 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Ook stelt FNV een eis voor een bodem van 14 euro in het loongebouw. Verder pleit FNV voor een financiële voorziening voor ambtenaren die thuiswerken. Daarbij verwijst de bond naar de 2 euro die thuiswerken dagelijks meer kost, zoals vastgesteld door het Nibud en apparatuur voor medewerkers die voorheen niet thuiswerkten.

Een ander punt dat in de inzet naar voren komt, is de volledige doorbetaling van het aanvullend geboorteverlof dat sinds 1 juli 2020 van kracht is.

Inzet VNG
Eerder deelde de VNG al de conceptarbeidsvoorwaardennota waaruit bleek dat gemeenteambtenaren voor komend jaar geen salarisverhoging hoeven te verwachten. De coronacrisis biedt daar volgens de VNG geen mogelijkheden voor. De werkgevers geven prioriteit aan de continuïteit van de gemeentelijke bedrijfsvoering en baanzekerheid van medewerkers. Daarvoor is een salarispauze volgens de werkgevers noodzakelijk.

De onderhandelingen starten op 13 november.

Bekijk hier de volledige cao-inzet van FNV.

Door: Redactie Ambtenarensalaris