Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

2,25 procent erbij voor alle medewerkers primair onderwijs

11 oktober 2021 – Alle medewerkers in het primair onderwijs krijgen er met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 2,25 procent bij. Dat is afgesproken in het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao PO voor 2021.

Door corona en het wachten op geld uit Den Haag hebben de onderhandelingen lang geduurd, schrijft de Algemene Onderwijsbond (AOb). De cao geldt voor 2021 en is per 1 januari aanstaande dan ook alweer ten einde. De lonen worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 verhoogd. Ook wordt komende december de eindejaarsuitkering eenmalig verhoogd van 6,3 naar 6,5 procent.

500 miljoen verdeeld in 2022
Onlangs werd bekend dat het kabinet 500 miljoen ter beschikking stelt voor het verkleinen van de loonkloof tussen primair en voortgezet onderwijs. Over de verdeling van deze 500 miljoen worden afspraken gemaakt in de cao voor 2022, vertelt Thijs Roovers, dagelijks bestuurder AOb. “We werken voor iedereen, in alle functies, toe naar een gelijkwaardig salaris met collega’s in het voortgezet onderwijs. Dat vergt veel rekenwerk. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we als bonden en werkgevers samen die ingewikkelde puzzel kunnen leggen,” aldus Roovers. Roovers benadrukte eerder al dat voor een volledige overbrugging van de loonkloof meer geld nodig is, zo’n 400 miljoen extra.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord cao PO 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris