Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

6,6 procent meer salaris in CAO Onderzoekinstellingen

2 juli 2024 – De salarissen van medewerkers van onderzoekinstellingen gaan met 6,6 procent omhoog. Daarnaast krijgt iedereen een eenmalige uitkering en ontvangen medewerkers vanaf schaal 11 voortaan ook een vergoeding voor bereikbaarheids-en beschikbaarheidsdiensten. Dat hebben de bonden afgesproken met de WVOI in het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao onderzoekinstellingen.

Twee salarisverhogingen en eenmalige uitkering
De nieuwe cao met een looptijd van 1 juli 2024 tot en met 31 augustus 2025, kent twee salarisverhogingen. Eerst gaan de lonen per 1 september 2024 met 3,7 procent omhoog. Daarna volgt per 1 januari nog een tweede verhoging van 2,9 procent. Ook ontvangen medewerkers in september een eenmalige uitkering van 150 euro bruto bij een voltijdbaan. Wie parttime werkt, krijgt de uitkering naar rato. Ook is de uitkering afhankelijk van het aantal maanden in dienst tussen 1 juli en 31 augustus 2024.

Vergoeding voor bereikbaarheid en beschikbaarheid
Ook medewerkers in een schaal boven schaal 10 hebben voortaan recht op een vergoeding voor bereikbaarheids-en beschikbaarheidsdiensten. Daarnaast willen de onderhandelaars onderzoek doen naar de werkdruk en vermindering daarvan. Het thema thema onbereikbaarheid buiten werktijd wordt daarin meegenomen. 

Financieel adviesgesprek
Vanaf 1 januari 2025 kunnen medewerkers eens in de vijf jaar gebruikmaken van een financieel adviesgesprek. Dat gesprek moet hen helpen bij het maken van financiële keuzes rondom bijvoorbeeld studie, mantelzorg en pensioen.

Als de achterbannen akkoord gaan gaat de cao in per 1 juli 2024 en loopt deze door tot en met 31 augustus 2025.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat CAO Onderzoekinstellingen 2024 – 2025.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris