Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Bemiddelaar aangesteld voor CAO PO

26 november 2019 – Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), gaat bemiddelen in de vastgelopen cao-onderhandelingen voor het primair onderwijs.

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De aanstelling volgt op het voorstel van onderwijsminister Slob, nadat de cao-gesprekken vorige week voor de tweede keer dit jaar vastliepen. Grote struikelblok zijn de salarissen. De PO-Raad biedt 3 procent tot 1 juli 2020, maar de bonden willen 5 procent om het vak weer aantrekkelijk te maken in de strijd tegen het lerarentekort. De PO-Raad wil echter geen geld uitgeven dat er (nog) niet is.

Slob wil dat de structurele 285 miljoen euro die al maanden voor de arbeidsvoorwaarden beschikbaar is, zo snel mogelijk bij het personeel terechtkomt. Onlangs kwam er nog eens eenmalig 150 miljoen bij. Om te voorkomen dat het geld langer blijft liggen, wil de PO-Raad overgaan tot een eenmalige uitkering, maar dat zien de bonden niet zitten. Zij willen structureel geld om de problemen op te lossen.

Directie en OOP de klos
Vooral medewerkers in directie- en onderwijsondersteunende functies zijn met het opnieuw vastlopen van de onderhandelingen de klos. Zij wachten al maanden op nieuwe functiebeschrijvingen en de daarbij behorende nieuwe salarisschalen. De functies liggen klaar, maar zonder akkoord gebeurt er voorlopig niks mee.

Door: Redactie Ambtenarensalaris