Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Eén CAO voor bestuurders primair en voortgezet onderwijs

11 januari 2022 – Bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs krijgen een gezamenlijke cao met daarin onder andere een algemene loonsverhoging van 2 procent. Daarover hebben VTOI-NVTK, die de toezichthouders vertegenwoordigt en de Vereniging voor Onderwijsbestuurders (VvOB) een onderhandelingsakkoord bereikt.

De algemene loonsverhoging van 2 procent geldt voor 2021. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over één nieuw geïntegreerd loongebouw en harmonisatie van verschillende arbeidsvoorwaarden uit de twee bestaande cao’s, de cao bestuurders Primair Onderwijs 2020 en de cao bestuurders Voortgezet Onderwijs 2020.

Dit is de eerste grote stap naar één cao voor alle bestuurders in het funderend onderwijs. In december zijn de twee bestaande cao’s verlengd van 1 april 2021 tot en met 31 december 2021 met toekenning van de algemene verhoging voor 2021. Begin dit jaar ronden de onderhandelaars het proces van invoering van één cao voor bestuurders funderend onderwijs af, met daarin het nieuwe geïntegreerde loongebouw en het totale pakket aan regelingen naar aanleiding van de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden.

Het akkoord ligt nog ter beoordeling door de leden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50068 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris