Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

CAO HBO definitief

4 oktober 2021 – De cao hbo 2021 – 2022 is definitief. De achterban van bonden en werkgevers hebben ingestemd met het vorige maand bereikte onderhandelaarsakkoord. Dat betekent komende maand een eenmalige uitkering en per 1 februari 2 procent salaris erbij.

Alle werknemers in het hbo ontvangen in november een eenmalige bruto uitkering van 880 euro, naar rato van het dienstverband. Daarnaast gaan per 1 februari de salarissen met 2 procent omhoog.

Ook worden de huidige werkdrukplannen aangepast aan het feit dat steeds meer online gewerkt wordt. Daarin moeten afspraken komen over de beschikbaarheid van werkplekken voor online werken, het aantal uren beeldschermwerk en het recht op onbereikbaarheid. Hiermee moet voorkomen worden dat het werk via app, mail, Teams of Zoom de hele dag doorgaat.

De komende tijd wordt het akkoord uitgewerkt in een cao-tekst. Omdat het om een kortlopende cao gaat, tot 1 april 2022, gaan de onderhandelaars alweer snel om tafel, want er is veel te doen, meldt de AOb.

Bekijk hier het volledige principeakkoord CAO HBO 2021 – 2022.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2021 Ambtenarensalaris