Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO MBO 2020 – 2021: 3,35 procent meer salaris + eenmalige uitkering

28 mei 2020 – Medewerkers in het mbo kunnen per 1 juli een salarisverhoging van 3,35 procent en een eenmalige uitkering van 825 euro verwachten. Dat is afgesproken in het onderhandelaarsakkoord voor de cao mbo 2020 – 2021.

Blijf nu op de hoogte

47609 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Als de achterban van bonden en MBO Raad instemt, loopt van de cao van 1 juli 2020 tot 15 mei 2021. Volgens AOb-bestuurder Tamar van Gelder is voor nu het maximaal haalbare eruit gehaald. Van Gelder liet vorige week al weten dat het vanwege de coronacrisis om een beperkte cao zou gaan met vooral afspraken over het loon.

Behalve een salarisverhoging van 3,35 procent ontvangen medewerkers in juli een eenmalige uitkering van 825 euro bruto naar rato van het dienstverband.

Carrièreperspectief
Andere belangrijke onderwerpen worden komende tijd verder uitgewerkt. Het gaat dan onder andere om het verbeteren van het carrièreperspectief en de bijbehorende salarisstructuur voor met name docenten. Dit zou in de volgende cao moeten worden vastgelegd. Daarmee wordt een betere carrière in de klas mogelijk. “Dat kan bijvoorbeeld door een LC-functie voor elke docent bereikbaar te maken. Nu komen docenten vooral buiten de klas terecht als ze willen doorgroeien, doordat ze managementtaken op zich nemen”, aldus Van Gelder.

Vernieuwing functiewaarderingssysteem
Ook het vernieuwen van het functiewaarderingssysteem is als uitwerkingsafspraak in het akkoord vastgelegd.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord cao mbo 2020 – 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris