Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO-onderhandelingen primair onderwijs gestart

10 december 2018 – Afgelopen week zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao PO van start gegaan. In de nieuwe cao is extra aandacht voor onderwijsondersteuners en schoolleiders. Dat melden de bonden en PO-Raad.

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

In de cao PO 2018 – 2019 is een belangrijke stap gezet naar een eerlijker salaris voor leraren. Dat werd mede mogelijk door de 270 miljoen die minister Slob beschikbaar stelde voor de lerarensalarissen. Voor de nieuwe cao willen de bonden de salariskloof met het voortgezet onderwijs verder dichten, inclusief de salarisschalen voor onderwijsondersteuners. Door de nieuwe functiebeschrijvingen en salarisschalen voor leraren is de verhouding met oop’ers en schoolleiders uit balans geraakt. Daarom worden voor de nieuwe cao de functiebeschrijvingen en salarissen voor oop’ers onder de loep genomen. Ook wordt gekeken naar de positie en beloning van schoolleiders.

De AOb laat weten acties voor meer geld voort te zetten. Alleen al voor het gelijktrekken van de salarissen met het voortgezet onderwijs is zo’n 570 miljoen nodig. Geld waarvan Slob al heeft gezegd dat het er niet komt.

Ook onderwerpen als een individueel scholingsbudget per medewerker, ouderenbeleid en een hogere reiskostenvergoeding komen in de inzetbrieven naar voren.

Lees hieronder de inzet voor de cao-onderhandelingen van de bonden en PO-Raad.
Inzet PO-Raad
Inzet AOb en FNV
Inzet CNV
Inzet FvOv
Inzet AVS

De huidige cao loopt nog tot 1 maart 2019.

Door: Redactie Ambtenarensalaris