Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

CAO-onderhandelingen VO gestart

6 juni 2024 – Net als in het PO zijn ook voor het voortgezet onderwijs de onderhandelingen voor een nieuwe cao van start gegaan. Inzet: 6 procent meer salaris. Ook willen de bonden landelijke afspraken maken om de werkdruk te verminderen.

Meer salaris in centen en procenten
Inmiddels hebben de bonden en VO-raad hun inzetten uitgewisseld. Daarmee kunnen de officiële gesprekken gaan beginnen. Net als voor hun collega’s in het primair onderwijs, zetten de bonden in op 6 procent meer loon om de koopkracht te behouden. Een deel daarvan willen ze in geld uitdrukken om medewerkers in de lagere schalen meer te laten profiteren.

Salarisschalen OOP
Als het aan de bonden ligt, gaan de salarisschalen voor oop’ers op de schop om ze meer in lijn te brengen met de lerarenschalen. Ook pleiten ze ervoor de bindingstoelage voortaan ook beschikbaar te stellen voor oop’ers om zo de loonverschillen tussen OP een OOP op te heffen. De bindingstoelage komt daarmee in de plaats van de extra eindejaarsuitkering.

Landelijke werkdrukafspraken
Een ander belangrijk thema dat terugkomt is de aanhoudende werkdruk in het voortgezet onderwijs. Zonder aanpak daarvan blijft het lerarentekort in stand, claimen de bonden. Ze streven naar landelijke afspraken over onder andere het takenpakket, kleinere klassen, voor- en nawerk en een maximum van 22 uren les.

Verder is er net als in de cao-inzet voor het primair onderwijs aandacht voor onderwerpen als de professionalisering van oop’ers en het recht om na schooltijd onbereikbaar te zijn.

Bekijk hier de volledige inzet van de bonden en de VO-raad.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris