Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO-overleg PO geklapt, salarisverhoging on hold

21 november 2019 – Opnieuw zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao primair onderwijs afgebroken. Het loonbod van de werkgevers is te laag. “De werkgevers lijken nog steeds niet te snappen dat het lerarentekort de grootste zorg is”, reageert AOb-voorzitter Eugenie Stolk.

Blijf nu op de hoogte

47584 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Bonden en werkgevers werden het gisteravond niet eens over een akkoord voor een nieuwe cao. Een loonsverhoging blijft daarom voorlopig uit. De PO-Raad bood een loonsverhoging van 3 procent tot 1 juli 2020. Te mager, vinden de bonden. De PO-Raad geeft aan de volledig beschikbare loonruimte geboden te hebben. Een hoger bod zou medewerkers kosten, aldus de raad.

Met het klappen van het overleg, adviseert de PO-Raad schoolbesturen om een eenmalige uitkering te doen uit het beschikbare geld voor 2019, zodat deze middelen daadwerkelijk bij het personeel terecht komen. Onacceptabel, vinden de bonden. “Om het veld aantrekkelijker te maken zijn structurele gelden nodig”, aldus Petra van Haren, voorzitter Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Ook andere onderwerpen zoals de actualisatie van de functieomschrijvingen en salarissen van directieleden en onderwijsondersteuners, worden door het stopzetten van het overleg, opnieuw uitgesteld.

Voorlopig liggen de onderhandelingen stil en is nog niet bekend wanneer de gesprekken hervat worden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris