Dertiende maand en reiskostenvergoeding topfavoriet bij docenten

6 juli 2017 – Een dertiende maand en reiskostenvergoeding staan bovenaan het verlanglijstje van de docent. Daarentegen zijn een gebrek aan doorgroeimogelijkheden en onvoldoende uitdaging voor leraren de belangrijkste redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Het salaris staat met 23 procent op de vierde plek. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2017.

Vergeleken met andere sectoren zijn docenten minder positief over de arbeidsmarkt. Maar 34 procent beoordeelt de arbeidsmarkt als (zeer) gunstig. Komend jaar zien ze positiever tegemoet.

Minder tevreden over arbeidsvoorwaarden 
Docenten zijn tevreden over hun baan en werkgever, maar de arbeidsvoorwaarden beoordelen ze met een 7,1 beduidend lager dan hoogopgeleiden in andere sectoren. Docenten noemen reiskostenvergoeding, tegemoetkoming in training en cursussen en de mogelijkheid om in deeltijd te werken dan ook opvallend vaker dan andere hoogopgeleiden. Samen met een dertiende maand en de mogelijkheid thuis te werken, vormen deze arbeidsvoorwaarden de top 5 voor docenten.

Na weinig doorgroeimogelijkheden (37 procent) en gebrek aan uitdaging (33 procent), wordt de top 5 van ‘pushfactoren’ gevormd door geen vast contract (26 procent), ontevredenheid over inkomen (23 procent) en geen goede werk-privébalans (21 procent). Het niet hebben van een vast contract wordt veel vaker en inkomen duidelijk minder vaak als reden voor vertrek genoemd dan in andere sectoren. Alhoewel Intermediair geen verklaring geeft, spelen de vaste salarisschalen hier hoogstwaarschijnlijk een rol. Over het onderwijssalaris valt weinig te onderhandelen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris