Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Financiële afspraken CAO’s PO en VO deze maand uitbetaald

23 december 2021 – De onlangs in de cao’s voor het primair en voortgezet onderwijs afgesproken salarisverhogingen, worden deze maand met terugwerkende kracht uitbetaald. Ook de hogere eindejaarsuitkeringen worden met het salaris van december uitgekeerd.

Salarissen
In de cao po 2021 gaan de salarissen per 1 januari 2021 met 2,25 procent omhoog. Deze verhoging wordt deze maand met terugwerkende kracht uitbetaald.

In de cao vo is een salarisverhoging van 1,5 procent per 1 oktober 2021 afgesproken. Ook die wordt deze maand met terugwerkende kracht uitgekeerd. Dit geldt ook voor de eenmalige uitkering van 800 euro bruto, bij een fulltime aanstelling.

Eindejaarsuitkering
De eindejaarsuitkering wordt jaarlijks in december uitbetaald. Voor zowel het PO als VO zijn deze in de cao verhoogd. Voor het PO gaat het om een eenmalige verhoging van 6,3 naar 6,5 procent. Medewerkers in het VO krijgen een eindejaarsuitkering van 8,33 procent over het dit jaar betaalde salaris. Dat is 0,33 procent hoger dan vorig jaar.

In zowel het PO als VO ontvangt onderwijs ondersteunend personeel met een functie in schaal 1 tot en met 8 een extra eindejaarsuitkering. Voor het PO is de hoogte afhankelijk van de salarisschaal. Voor oop’ers in schaal 1 tot en met 5 bedraagt de eindejaarsuitkering 1.246,73 euro. Bij schaal 6 tot en met 8 is dit 1.194,31 euro. De hogere eindejaarsuitkering voor oop’ers in het VO bedraagt 1.200 euro bij een fulltime dienstverband.

De eindejaaruitkering OOP wordt in beide sectoren opgebouwd over de maanden januari tot en met december, op basis van de gemiddelde werktijdfactor in deze maanden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris