Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

HBO-medewerkers krijgen 7 procent loonsverhoging

17 juni 2024 – Medewerkers in het hbo krijgen er volgende maand 3 procent salaris bij en in januari nog eens 4 procent. Daarnaast ontvangen ze twee eenmalige uitkeringen van 485 euro bruto. Dat zijn de belangrijkste afspraken in het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao hbo.

7 procent erbij
De nieuwe cao met een looptijd van 18 maanden, van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025, is een beleidsarme cao met vooral afspraken over het salaris. De eerste verhoging staat al voor komende maand op de planning: 3 procent. Per 1 januari 2025 komt daar nog eens 4 procent bij.

Eenmalige uitkeringen
In oktober dit jaar en oktober 2025 ontvangen medewerkers een eenmalige uitkering van 485 euro bruto bij een volledige baan, naar rato bij een parttime dienstverband. Om voor de uitkeringen in aanmerking te komen, moeten medewerkers wel op 1 oktober van het betreffende jaar in dienst zijn.

Beleidsarme cao
Bonden en werkgevers hebben bewust voor een beleidsarme cao gekozen omdat scholen meer tijd nodig hebben om de afspraken uit de cao hbo 2023 – 2024 uit te voeren. Het gaat dan onder andere om de afspraken over het verlagen van de werkdruk, de inschaling van docenten van schaal 10 naar 11 en het opstellen van inwerkbeleid voor nieuwe medewerkers.

Werkgroepen
Wel werken de bonden al met de Vereniging Hogescholen toe naar de volgende cao door het opstellen van werkgroepen waarin onder het loongebouw en de functiewaarderingssystemen tegen het licht worden gehouden. Ook wordt gedurende de looptijd van de nieuwe cao onderzoek gedaan naar de uitvoering van de gemaakte werkdrukafspraken in de huidige cao.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao hbo 2024 – 2025 en de nieuwe salarissen per 1 juli 2024 en 1 januari 2025.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris