Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Honderden euro’s erbij voor medewerkers primair onderwijs

27 september 2021 – Medewerkers in het primair onderwijs gaan er komend jaar naar verwachting honderden euro’s op vooruit, dankzij de 500 miljoen die de Tweede Kamer heeft vrijgemaakt voor de salarissen in het basisonderwijs.

Honderden euro’s
Afgelopen donderdag werd bekend dat de Tweede Kamer 500 miljoen euro investeert in het primair onderwijs. Dit geld is bedoeld voor de salarissen van leraren, schoolleiders en ondersteunend personeel in het basisonderwijs. Hoe het geld precies verdeeld gaat worden, wordt de komende maanden bekend. Onderwijsminister Slob verwacht dat het eerder om ‘honderden dan tientjes bruto per maand’ gaat.

Vorige week werd al bekend dat de bonden en PO-Raad weer met elkaar in gesprek gaan om tot een nieuwe cao te komen. Nu bekend is dat er 500 miljoen beschikbaar komt voor de salarissen, kunnen ook afspraken worden gemaakt over de lonen. De bonden zijn blij met de investering van de Tweede Kamer, maar waarschuwen tegelijkertijd dat het niet genoeg is om de loonkloof met het voortgezet onderwijs helemaal te dichten. Wel kunnen de salarissen meer gelijk getrokken worden. AOb-bestuurder Thijs Roovers zegt met de 500 miljoen over de helft van de loonkloof te komen en is blij dat de kop er af is.

Lerarentekort
Met het extra salaris zal ook het personeelstekort niet zijn opgelost. Een hoger salaris is volgens Slob belangrijk voor het aantrekkelijk maken van het beroep, het behouden en aantrekken van personeel, maar voor het oplossen van het lerarentekort is meer nodig. “Daar zullen we mee moeten doorgaan”, aldus de minister.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2021 Ambtenarensalaris