Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer geld nodig voor CAO VO

20 april 2023 – De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs verlopen constructief, maar er is onvoldoende geld om tot een fatsoenlijke loonsverhoging te komen. Daarom beraden de bonden zich op acties om hun roep om extra geld kracht bij te zetten.

Slechts 5,2 procent beschikbaar
Volgens AOb-bestuurder Jelmer Evers wordt er in de onderhandelingen ‘constructief gesproken’ over belangrijke onderwerpen als onderwijstijd en lestijd, maar is er voor een loonsverhoging zoals het er nu uitziet ‘maar’ 5,2 procent beschikbaar. Met de huidige inflatie is dat veel te laag. Daarom hebben de werkgevers meer geld nodig uit Den Haag. Daarover schreven de werkgevers van de verschillende onderwijssectoren zelf onlangs al een brief over aan het kabinet. Zij verwachten hier pas in de tweede helft van mei duidelijkheid over te krijgen.

Actiemiddag 16 mei
Ondertussen kondigt de AOb een actiemiddag aan op 16 mei om de lokale en landelijke politiek te overtuigen dat er meer geld nodig is dan nu beschikbaar is.

Stagevergoeding, long covid en reiskosten
Naast een flinke loonsverhoging, willen de bonden ook geld voor een stagevergoeding, compensatie voor long covid slachtoffers en een dekkende reiskostenvergoeding.

Volgende maand praten de onderhandelaars verder, maar zonder extra geld zien de bonden het somber in.

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50471 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris