Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Nieuwe CAO HBO een feit

8 juli 2024 – De achterbannen van zowel de bonden als de Algemene Vergadering van de Vereniging Hogescholen hebben ingestemd met het vorige maand bereikte onderhandelingsresultaat voor de cao hbo 2024 – 2025. Dat betekent dat de salarissen deze maand al met 3 procent worden verhoogd.

Financiële cao
In juni kwamen de bonden met de Vereniging Hogescholen tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Een cao die vooral financiële afspraken bevat om scholen de tijd te geven de afspraken uit de vorige cao uit te voeren zoals de afspraken over het verlagen van de werkdruk, het overschalen van docenten van schaal 10 naar 11 en het opstellen van inwerkbeleid voor nieuwe medewerkers.

7 procent en twee keer 485 eenmalig
Met het ingaan van de nieuwe cao per 1 juli gaan ook gelijk de salarissen met 3 procent omhoog. Per 1 januari 2025 komt daar nog eens 4 procent bij. Daarnaast ontvangen alle hbo-medewerkers twee keer een eenmalige uitkering van 485 euro bruto. Dit bedrag geldt voor een fulltime medewerker en wordt voor parttime medewerkers naar rato uitgekeerd. De bedragen worden in oktober 2024 en oktober 2025 uitbetaald aan medewerkers die op de betreffende 1 oktober in dienst zijn van een hbo-instelling.

U kunt alle gemaakt afspraken nalezen in het onderhandelingsresultaat cao hbo 2024 – 2025. Daarin zijn ook de salarissen per 1 juli 2024 opgenomen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris